Livia AxenteSentimentul dublu cu intensitate tripla tinde spre devierea de la proportia maxim conceputa. Exista oare un acel cineva care reuseste sa inteleaga cu ajutorul unei intelegeri neintelegatoare lui insusi… pe un alt cineva care se adanceste in compromisul alcatuit de un gand si o credinta, ambele provenind din acelasi…? Fara a devia de la subiect, raspunsul meu este DA!
Intelegerea tine aici locul unor idei straine pline de provocare interesanta, care se datoreaza timpului parcurs… pentru a-ti insusii aceste idei. O idee, un gand, un interes, o fapta incitanta, o tentatie atipica duce catre campul cercetarii pe planul ideiilor deja insusite. Gandul si credinta compun compromisul inselator care odata compuse reprezinta fatada descoperita pentru exterior. Aceasta descoperire, provocatoare de idei personale, originale, unice, se va indrepta sper acel camp de cercetare in exterior, datorita faptului ca aceasta indreptare reprezinta deja ideile insusite intr-un mod eficient si echivalent primului sens.

Ne limitam la eficienta datorita incertitudinii, iar echivalenta acesteia se va exprima si valorifica in crearea altor idei. Indreptarea duce la crecetare, iar cercetarea tine locul ideilor noi care s-au format in urma eficientei. Ideile formate, intelegerea reprezinta atacul indreptat catre primele idei (pe atunci) neinsusite.
Practic se ajunge la valorificare… acum sentimentul dublu cu intensitatea tripla indeamna spre faptul ca… ideile-gandurile-modalitatile-experienta si actiunea NU trebuiesc destainuite, astfel detinatorul nu va risca sa-si indrepte acele idei-ganduri-intelegere-actiune tocmai impotriva lui. In cazul acesta, ideile respective vor fi lipsite de valoare… (nu ma refer la nevalorificare, ci la transformarea lor in stadiul mentionat) lasand in urma lor un camp invins si o idee pierduta…
Livia Axente

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s