Caracteristicile Masajului Manual

Posted: May 14, 2008 in Fashion, Girls Secrets, Sport
Tags: , , ,


Pentru cei care adora masajul…dar si pentru cei care urasc sa il practice… considerand ca este doar o placere inutila… ii rog sa citeasca acest articol… iar asa poate va avea si livia parte de masaj…putin mai des 😀 Masajul pare a fi la prima vedere o simpla metoda de relaxare. Si mai pare a fi de scurta durata. Defapt el nu este nici pe departe astfel. Masajul face chiar obiectul medicinii traditionale din numeroase tari, fiind renumit pentru beneficiile naturale pe care le ofera organismul uman fara nicio alta interventie medicamentoasa. Prin terapia energetica a masajului, acesta se poate practica prin diverse metode. Spre exemplu: reflexologie, masaj terapeutic sau shiatsu, aceasta este o practica antica care se bazeaza pe principiile acupuncturii si pe exercitarea presiunii in anumite puncte cheie, cu scopul de a elimina blocajele energetice ale organismului.
O filosofie de baza care se detaseaza de orice alte credinte este medicina chineza. Desi egiptenii, indienii si amerindienii se disting prin numeroase tehnici de masaj, de folosire a plantelor medicinale si de diete, chinezii au influenta cea mai puternica privind metodele de tratament. In principiu, filosofia masajului se rezuma in trei cuvinte: Yang, Tin, Tao.
Fortele naturale, impersonale Yin si Yang formeaza Tao, legea unica ce domneste in tot universul. Tao reprezinta armonia contrariilor, sinteza antitezelor. Polaritatea Yin si Yang corespunde sistemului nervos si parasimpatic, ele crescand si descrescand intr-o miscare de flux si reflus care afecteaza intreaga natura.
Principiile de baza spun ca prin corpul uman circula in mod ciclic energii; in toate fiintele vi exista o bipolaritate Yin si Yang. Energiile circula de-a lungul unor canale invizibile, numite meridiane – pe acestea se gasesc anumite puncte care, simulate pot ameliora anumite boli. Pe suprafata pielii sunt proiectate toate organele corpului; viata se supune “Legii celor cinci elemente”, apa lemnul, focul, pamantul, metalul, care se produc si se distrug fara incetare.

Sa lual spre exemplu Reflexologia. Aceasta se foloseste in principal ca metoda terapeutica naturista pentru a favoriza relaxarea si vindecarea trupului, a mintii si a sufletului. Scopurile sale sunt reducerea tensiunii nervoase, ameliorarea circulatiei si echilibrarea metabolismelor dereglate. Prin ea puteti insa si analiza starea voastra de sanatate sau va poate ajuta la descoperirea personalitatii altor persoane. Reflexologia se aplica pe intreg corpul. Intregul organism uman prezinta numeroase puncte reflexogene: reflexoterapia piciorului, mainii si a urechii – cea mai raspandita-
Daca decideti sa va duceti la un cabinet specializat in acest tip de masaj, trebuie sa stiti ca sedintele nu vor fi de ore intregi, asa cum i-ar conveni domnisoarei Livia 😛 , iar aceste sedinte practic nici nu trebuie sa fie astfel de lungi. In general la persoane care sufera de boli cronice vor fi limitate la 10 minute, iar in restul cazurilor la 20-30 minute. Prin reflexologie se evacueaza multe toxine care intra in circulatie si trebuie sa fie eliminate, dar pentru a evita supraincarcarea organelor de eliminare, fiti prudenti: daca masajul are o durata si o oresiune exagerata, in urmatoarele zile nu va veti simti deloc bine. Totodata trebuie sa stiti ca exista numeroase indicatii si contraindicatii pentru practicarea acestui tip de masaj. Masajul circular in sensul acelor de ceas stimuleaza functiile corpului, iar in sens contrar le incetineste.

Presopunctura este un alt tip de masaj, iar aici insist doar sa va spun faptul ca miscarile de presopunctura le realizam si singuri, fara sa ne dam seama; pentru ameteala ne masam tamplele, intre sprancene sau la ceafa, sau pentru dureri de cap punctul dintre sprancene sau cele trei puncte situate in partea de sus a fruntii. Aici exemplele pot continua, dar cel mai eficace mod de a afla mai multe despre minunile pe care le poate face un masaj adecvat si corect se pot afla fie prin cursuri si lectura, sau cel mai rapid si eficient, printr-o sedinta de masaj.

Cei care adora masajul se pot bucura si de metodele moderne oferite de diferite aparate: fotolii de masaj, vibromasaj, hidromasaj, sau aparate de masaj cu infrarosu, bazat pe vibratii de inalta frecventa, cu protuberante sau cu articulatii rotative. Totusi, eu consider ca acestea nu vor aduce niciodata acelasi nivel de relaxare a organismului ca un masaj manual. 😀
Livia Axente

Advertisements
Comments
 1. zeg says:

  iti place sa faci masaj sau sa ti se faca? 😛

 2. axentelivia says:

  Imi place sa mi se faca… 🙂 in primul rand:P Daca e bun masajul… apoi fac si eu :))

 3. zeg says:

  super. pot sa iti scriu pe mail? fac masaj o zi intreaga daca e nevoie 😛

 4. Livia says:

  zeg… poti sa scrii linistit pe mail, insa nu stiu daca vei primi si raspuns. Hm odata scrii de pe Ip-ul asta IP: 86.105.73.5, apoi de pe RDS 71.188.157.213 hmm, is curioasa in ce zona te afli… :)) lol

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s