Colegi, job, cariera

Posted: August 13, 2008 in Livia's Stuff
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Fie ca esti tipul “traiesc ca sa muncesc”, fie ca esti de parere ca “muncesc ca sa traiesc”, esti de acord cu faptul ca petreci o perioada enorma la job. Exact!!! cu colegii! O realatie buna cu acei colegi, este mai mult decat importanta si mai mult decat greu de obtinut. Doar vorbim de atatia oameni cu personalitati diferite, fiecare cu defectele si obiceiurile lui care pot scoate din sarite pe oricine si care trebuie sa lucreze impreuna. Ha! Acum ar urma un sfat pentru o viata profesionala in roz?! Bineinteles ca hm… probabil! 🙂 Singur nu ai cum sa reusesti pentru multa vreme, iar buna intelegere cu colegii conteaza poate la fel de mult ca si aptitudinile pe care le ai. Daca ar exista o reteta care sa ne invete cum sa ne ‘cucerim’ colegii, job stuff, cariera… aceasta ar fi putin cam lunga; e important sa stai departe de toate intrigile si barfele, astfel neimplicandu-te in cancanuri de genu poti depasi etape destul de neplacute. Un alt aspect important… a te implica in job-ul pe care il practici, insa nu doar tu de capul tau, alone…, lasand egoismul… cariera… in fiecare birou exista cel putin un om, un coleg care identifica probleme, bug-uri etc. :), dar totusi asta e (in mare) partea usoara pentru ca respectul si admiratia apar in clipa in care un coleg va veni si cu rezolvari… asta nu e neaparat sa fie totdeauna programatorii… cu toate ca iti sunt colegi… chiar si acestia isi pot prinde urechile o dimineata intreaga, iar spre dupamasa pot sa-si dea seama ca tot nu au reusit sa rezolve problema… putin ajutor nu strica, acesta il poti primi de unde nici nu te astepti 🙂 Cariera este foarte importanta, insa toate se leaga… job, cariera, colegi… oare poti reusi fara colegi, sau o cariera fara job… sau poate un job … fara o cariera… nu merge nicidecum, clar!

Livia

Advertisements
Comments
  1. ambitiosul says:

    interesant articolul

    mda. asa e. stam din ce in ce mai mult la lucru. si e pacat, ca uitam sa traim, si cum sunt o gramada care se duc la “scarbici” pentru ca nu au primit si ei o orientare in cariera de nici o culoare, precum ce fac oamenii de la Talentgate.
    Fara colegi nu prea ai cum sa reusesti. acum se pune prea mult accent pe munca de echipa. Si cum stai mai mult la lucru decat acasa cu familia, daca nu te intelegi cu ei, e destul de trist 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s