Pentru multi dintre noi, vara inseamna mai mult plaja, sezlong, umbrelute, mare, apa calda si distractie…insa pentru altii vara reprezinta si o posibilitate de a castiga ceva bani in plus cu un job de vara. Vacanta de vara e o perioada atipica pe piata muncii. Mai demult oferta de joburi de vara era dominata de ofertele de locuri de munca in strainatate. In ultimul timp, am observat insa ca oferta locala incepe sa devina tot mai consistenta. Multi tineri, studenti se intreaba precis care sunt cele mai frecvente joburi oferite pe perioada vacantelor?! Sa incep cu gruparea catorva categorii majore…

Turismul – Cu siguranta joburile in domeniul turismului ocupa in fiecare an o pondere larga in oferta. Gasim aici atat clasicile oferte de joburi de receptioner, camerista, bucatari si chelneri, cat si oferte mai noi, cum ar fi cele de animatori, ghizi turistici si traducatori.

Publicitate – Vara inseamna si o crestere semnificativa a vanzarilor pentru anumite produse ‘de sezon’. Asta atrage dupa sine o abundenta de oferte de joburi ca merchandiseri, promoteri, sampleri, hostesse sau agenti de publicitate.

Constructii – Se stie bine ca vara e sezonul de varf al lucrarilor in constructii. Foarte multe firme de constructii cauta angajati sezonieri pe perioada verii, fie ca muncitori calificati sau necalificati, fie chiar ca ingineri sau manageri de proiect.

Comert – Comertul verii aduce in plus fata de restul anului o crestere a vanzarilor pe litoral sau in statiuni, business deplin… respectiv o inflorire a comertului stradal in orase. Aceasta crestere a vanzarilor pe anumite segmente face sa creasca si cererea pe perioada verii de vanzatoare, agenti de vanzari, si vanzatori stradali.

Munci de birou sau conexe – Joburile de vara nu se rezuma doar la domenii cu o crestere temporara a activitatii, ci au adesea drept cauza a plecarii in concedii a unui numar mare de angajati din diverse companii. Sigur, nu se va putea inlocui un manager cu o persoana angajata doar pe perioada verii, dar in schimb se cauta foarte des receptioneri sau secretare, operatori pentru call-center, operatori pentru interviuri, consultanti financiari sau chiari contabili.

Alte servicii – Cu siguranta exista o sumedenie de alte joburi pe timp de vara, pe care e mult mai greu sa le includem intr-o categorie, spre exemplu baby sitting, mother help etc.

Oportunitati pentru prelungirea venitului – Cu alte cuvinte, e multa treaba de facut pe perioada verii si se anunta multe oportunitati pentru cei care doresc sa profite de ocazie, cat a mai ramas din vara, pentru a-si rotunjii bugetul. Nu in ultimul rand joburile de vara sunt ocazii bune de a invata lucruri noi, iar uneori ele deschid calea pentru noi oportunitati de cariera.

Livia

Advertisements
Comments
 1. vlad b says:

  Cum intru in contact cu ofertele de lucru pe plaja in perioada de vara. Caut pe internet, caut la telefon patronii din zona sau cum? Eu sunt prof si in perioada vacantei as mai face niste bani. E o limita de varsta? (am 31 ani).

 2. gaby says:

  acelasi lucru caut si eu…sunt elev a 12a..

 3. cristina says:

  si eu as dori sa fiu animatoare sau in publicitate…

 4. cristina says:

  sau in domeniul publicitatii*

 5. ioana says:

  si eu.. sunt stundenta in anul 2 . Dar cred ca or sa apara anunturi cat de curand in ziare, pe internet ­čÖé

 6. Admin says:

  NOUTATI JOBURI VACANTA:

  Studen┼úii la Geografie, Turism sau Economie au cele mai mari ┼čanse s─â-┼či g─âseasc─â un loc de munc─â ├«n hotelurile grece┼čti, ├«ns─â sunt la mare c─âutare ┼či electricienii sau instalatorii rom├óni mai ├«n v├órst─â.

  Marii hotelieri din Grecia nu sunt afecta┼úi de criza economic─â global─â, iar ├«n aceast─â var─â se preconizeaz─â c─â insulele grece┼čti vor fi cele mai c─âutate sta┼úiuni turistice pentru vacan┼úele pe litoral din Europa. ÔÇ×Drept urmare, num─ârul de locuri de munc─â scoase la concurs cre┼čte de la an la an, angajatorii greci fiind ┼či foarte mul┼úumi┼úi de calitatea muncii depuse de rom├óniÔÇŁ, afirm─â Suzanne Nuridsany, directorul companiei de recrutare a tinerilor pentru str─âin─âtate Icep World Rom├ónia.

  Cele mai multe joburi scoase la concurs se adreseaz─â studen┼úilor la Geografie, Turism ┼či Economie. De asemenea, sunt foarte multe posturi disponibile ┼či pentru rom├ónii p├ón─â ├«n 55 de ani care vor s─â lucreze ca electricieni sau instalatori. Criteriul esen┼úial pentru ob┼úinerea unui job este cu noa┼čterea limbii engleze cel pu┼úin la nivel conversa┼úional.

  Asistent de plaj─â, instructor de aerobic sau animator

  Compania de recrutare ┼či selec┼úie Work Experience, din Baia Mare, a scos la concurs prin programul Work and Travel peste 500 de locuri de munc─â pentru tinerii rom├óni care vor s─â lucreze ├«n Grecia.

  ÔÇ×Work and Travel este un program dedicat exclusiv studen┼úilor din facult─â┼úi de stat sau particulareÔÇŁ, spune Sergiu C─âl─âu, directorul companiei Work Experience, din Baia Mare.

  Locurile de munc─â disponibile sunt pentru hoteluri de patru ┼či cinci stele, restaurante sau cluburi din Atena, Thessaloniki, Halkidiki sau diverse insule grece┼čti. Plec─ârile se fac ├«ncep├ónd cu luna mai, odat─â cu deschiderea sezonului estival ├«n Grecia. Recep┼úioner, asistent la recep┼úie, asistent birou de rela┼úii cu publicul, animator, camerist─â, ajutor buc─âtar, buc─âtar, ┼čofer, instructor aerobic, salvamar, barman, osp─âtar, asistent de plaj─â ┼či animatori sunt posturile scoase la concurs.

  Salarii ├«ntre 350 ┼či 1.000 de euro pe lun─â

  Rom├ónii care pleac─â prin programul Work and Travel trebuie s─â se a┼čtepte la un orar de lucru de 40 de ore pe s─âpt─âm├ón─â, opt ore pe zi ┼či un salariu lunar ├«ntre 350 ┼či 450 euro. La aceast─â sum─â se adaug─â bac┼či┼čul ┼či orele suplimentare.

  Compania Work Experience are ┼či un program destinat persoanelor care au ├«ntre 25 ┼či 45 de ani, f─âr─â a fi studen┼úi. ├Än cazul acestora, durata contractului este de p├ón─â la un an, iar pozi┼úiile oferite sunt ├«n cadrul corpora┼úiilor, hotelurilor, restaurantelor ┼či familiilor din Atena, Thessaloniki sau diverse insule grece┼čti.

  Locurile de munc─â disponibile scoase la concurs sunt babysitting, mena jer─â, camerist─â, ajutor buc─âtar, buc─âtar, agent cur─â┼úenie, sp─â l─âtor de vase, electrician ┼či instalatori. Pentru pozi┼úiile amintite, veniturile sunt cuprinse ├«ntre 600 ┼či 1.000 de euro, cazarea ┼či trei mese pe zi fiind gratuite. Pentru ├«nscrieri la ambele programe sunt disponibile adresa de e-mail europe@workexperience.ro ┼či num─ârul 0262.221.222.

  Agen┼úia de selec┼úie ┼či plasare a for┼úei de munc─â Eurolife Consulting, din Capital─â, a scos la concurs pentru aceast─â var─â peste 1.000 de joburi. Prin programul Work and Travel au posturi disponibile pentru studen┼úii cu v├órsta cuprins─â ├«ntre 17 ┼či 27 de ani.

  Locurile de munc─â sunt ├«n domeniul hotelier, ├«n baze sportive, restaurante ┼či ├«n hoteluri de trei, patru ┼či cinci stele.

  Pozi┼úiile pentru care se poate aplica sunt recep┼úionist, hostess, ajutor de buc─âtar, ┼čofer, instructor de aerobic, barman, chelneri┼ú─â, salvamar ┼či babysitting. ÔÇ×Salariul este cuprins ├«ntre 400 ┼či 600 de euro pe lun─â, iar masa ┼či cazarea sunt gratuite. Contractul se ├«ncheie pe minimum trei luniÔÇŁ, spune Doina Ionescu, recrutor al companiei Eurolife Consulting. Mai multe informa┼úii afla┼úi la num─ârul 021.310.83.69 sau la adresa http://www.eurolife-consulting.ro.

 7. Admin says:

  ALTE OFERTE – JOB VARA –

  Peste 2.000 de studen┼úi ┼či tineri rom├óni vor putea lucra ├«n hotelurile din Grecia la var─â prin programul Happy Summer al companiei de recrutare a tinerilor pentru str─âin─âtate Icep World Rom├ónia. Tinerii vor putea munci pe posturi de recep┼úioner, host/hostess, osp─âtar, ajutor osp─âtar, barman, bar asistent, salvamar, animator pentru copii, cameriste, ajutor buc─âtar ├«n hoteluri de patrucinci stele din Grecia. Salariul oferit variaz─â ├«ntre 400 ┼či 800 de euro pe lun─â, plus cazare, mas─â ┼či transport dus-├«ntors.

  ÔÇ×Vor avea ocazia s─â petreac─â dou─â nop┼úi ├«n Atena sau Tessaloniki, cu posibilitatea de a vizita obiectiveleÔÇŁ, sus┼úine Suzanne Nuridsany, directorul companiei Icep World Rom├ónia. Pentru mai multe informa┼úii suna┼úi la num─ârul 0724.999.547. ┼×i compania de recrutare ┼či selec┼úie Com Invest a scos la concurs 200 de locuri de munc─â, printre care osp─âtari, hostess, menajere, asisten┼úi la piscin─â, plaj─â, buc─âtari. Venitul lunar este cuprins ├«ntre 500 ┼či 700 de euro. Pentru mai multe informa┼úii pute┼úi suna la 0264.406.879. Pentru ├«nscriere pe toate posturile amintite, candida┼úii trebuie s─â pl─âteasc─â taxe de c├óteva sute de lei.

 8. […] Am gasit cateva oferte de joburi de vacanta (locuri de munca pe perioada de vara) atat pentru studenti cat si pentru persoanele mai in varsta. Pentru a vizualiza ofertele de joburi v-as ruga sa mergeti la articolul anterior care trata aceasta tema (la comments) accesand acest link: Joburi pe perioada de vara […]

 9. Anonymous says:

  mdea…..au aparut anunturi in ziare….dar majoritate sunt platiete prost…sau altele…….sunt date in ziar degeaba pt knu mai sunt valabile!!?////am sunt eu la mai multe!!……

 10. nico says:

  Doresc si eu un loc de munca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s