Barbatul perfect! Multe femei il cauta, insa mult probabil putine il vor gasi…
Un el si o ea este fara indoiala cea mai frumoasa dintre formele lui Doi. Exista persoane care se antreneaza intr-o relatie de cuplu cand sunt lucruri esentiale pe care totusi simt nevoia sa le modifice in celalalt. In masura in care traim intr-un parteneriat cu gandul de a-l schimba complet pe celalalt, relatia ca atare are sanse foarte mici de reusita mai ales in conditiile in care acesta nu doreste schimbarea. Daca modificarea vine ca o dorinta interna si nu a celor din jurul lui, putem vorbi de schimbari autentice. Iubirea pentru partener sau simpla dorinta de a inregistra o schimbare la celalalt nu sunt suficiente.
De ce femeia nu gaseste barbatul perfect? The perfect Man?! Exista oare un barbat perfect? Daca acest raspuns ar fi afirmativ, atunci vorba “Nobody’s perfect” ar fi falsa, nu?!
Ce inseamna sa fii perfect in viziunea altora? Oare stie cineva sa raspunda la aceasta intrebare? Hmm
Nu cred ca putem cataloga perfectiunea… sau?
Femeile isi doresc un barbat perfect, iar daca nu il gasesc incearca sa il transforme pe cel gasit, asa cum vor ele, insa cert este faptul ca nici ele nu sunt constiente tot timpul de ceea ce isi doresc…
Multumire? Nici vorba, schimbarea e pe primul loc. Ai ceva, totusi iti doresti altceva, sau altcumva, ca la haine… Tipic, din pacate adevarat.
Barbatul perfect ar exista doar atunci cand femeia i-ar permite sa fie perfect. Acest lucru se intampla insa foarte rar, dar este valabil si pentru femei. Fiecare persoana poate sa fie perfecta, poate sa fie altfel in compania unei alte persoane, dar de ce nu permitem acest lucru… de ce incercam sa obtinem vreo schimbare…?

Schimbarea neasumata, o falsa schimbare… A intra intr-o relatie cu gandul schimbarii inseamna sa pornim automat de la o baza tensionata. Alegem o relatie pentru ca ne potrivim sau pentru ca gasim puncte comune care ne fac placuta apropierea de celalalt? Daca ne dorim o schimbare fara ca celalalt sa o doreasca la randul lui, trebuie sa ne asumam o modificare de suprafata. Schimbarile autentice vin doar din interior, pornesc din nevoi profunde ale fiecarei persoane in parte. Nu pot sa ma schimb pentru cel de langa mine decat daca nevoia este in primul rand a mea. Celalalt poate avea insa o influenta. Prin cel care iti este aproape, poti ajunge la anumite parti din tine pe care ulterior sa vrei sa le schimbi interior.

Compromis… de dragul nostru… Partea de atenuare a conflictelor, de evitare a tensiunilor, tine de capacitatea fiecarei persoane de a negocia si a face un compromis. Astfel pastrezi o falsa stare de liniste…
Oamenii se schimba doar in masura in care vor. Asadar… the perfect man? Barbatul perfect exista?! Varsta este o variabila importanta. Potentialul de schimbare exista de cand ne nastem si pana cand murim. Suntem mai maleabili in perioada de copilarie, adolescenta, urmand ca in perioada adulta, matura, lucrurile sa devina mai greu de schimbat…
Barbatul perfect gata schimbat… keep dreaming they will never really change… 🙂

Livia

Advertisements
Comments
  1. BATMAN (kiddie pt fani ) says:

    Foarte adevarat articolu. Un barbat doar se poate apropia de perfectiune, DAR ATAT! si asta daca il tin nervii. Trebuie sa te adaptezi pt fiecare femeie. Cand ai tras-o prin inel atunci numa pe ea te concentrezi, si toate resursele de adaptabilitate se rezuma pe relatia nr 1. Trebuie sa o faci sa te placa constant, sa fie multumita de tine, lucru greu, dar cu chin se poate, si cand nu mai merge, te schimbi si functie de cerinte, si tot asa. Foarte greu, enorm de greu ..dar se poate face! Bineinteles, totul depinde daca merita fata 😉 pentru ca si ea trebuie sa faca la fel. trebuie sa existe comunicare sincera si cruda. Sa se bazeze pe realitate, nu pe presupuneri si imagini.

    – E doar o parere :> ..perfectiunea, sau X care tinde la perfectiune, nu e castigat. X se obtine pe parcurs in functie de variabile (:x utcn)

    pup all bad pitzy style :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s