Gaming wherever you go. Barbatii Femeile si Jocurile. Viata o fi si ea un joc pentru multi barbati. Sa presupunem ca ati gasit un joc, care va (un el si o ea) place la nebunie. Pe tine ca femeie, te amuza, pe el il scoate din plictiseala. O ora mai tarziu el a ajuns la nivelul 56, in timp ce tu faci o baie cu multa spuma… ca sa-ti mai treaca din suparare. Era cam imposibil sa treci de nivelul 3. Uneori te poate scoate din sarite importanta pe care si-o da doar ca a ajuns la ultimul nivel. Anyway it’s just a game!?!
Mai demult, in copilarie, noi fetele aveam mereu chef sa ne jucam “de-a mama si de-a tata”, iar pustii de varsta noastra ii tenta doar un “de-a prinselea”… Cand, in sfarsit, in urma negocierilor nesfarsite accepta sa se joace, se uita putin sub fustita papusii (care se afla acolo pe post de fiica 🙂 ), se juca putin de-a pregatitul mesei, se plictisea repede, te pacalea ca se duce la serviciu si dus era.
Motivul? Baietii/Barbatii au nevoie de competitie, sa se lupte si, pe cat posibil sa castige (undeva in mintea lor e imaginea primitiva a sefului de trib care poate avea toate femeile si cea mai buna portie de mancare). De aici pana la viata real e cale lunga. 🙂 La birou trebuie sa fie politicosi, acasa intelegatori, pe strada gentlemani si nu prea e loc de lupte sangeroase, nici de victorii rasunatoare (facand abstractie totala de sportivi, in special de baschetbalisi care uneori mai ca nu isi iau gatul pe teren) 🙂 Acum ar trebui sa ne intrebam cum sa supravietuiasca “saracii” fara sa devina deprimati iremediabili? Probabil… aleg sa faca o liniuta la stop, sau fac concursuri de baut sau vor sa fie cei mai amuzanti din gasca. Cand ajung acasa rup computerele pe Warcraft, Diablo si alte cele… Iar daca nu inving calculatorul, nu se vor da inapoi de la a invinge un adversar mai… nepregatit…

La barbati e mai dezvoltat spiritul de competitie, fie ea si virtuala, in timp ce femeile aloca mai multa atentie relatiilor sociale si exprimarii emotionale, lucruri care nu se prea pot obtine de unul singur in fata computerului… sau?! 🙂
Totusi companiile de jocuri din intreaga lume adapteaza deja platformele si angajeaza persoane de sex feminin pe posturile de creatie. Femeile sunt mai atrase de conceptele simple, cu un control cat se poate de intuitiv si cu o directie artistica colorata si vesela.
De-a lungul vremii femeia a fost invatata sa aibe grija de “cuib”, adica sa creasca copiii, sa-i asculte, sa fie prevenitoare etc.
Mai mult ca sigur, de aici provine orientarea foarte buna a femeii in spatii mici, atentia pentru detaliu. Barbatul, pe de alta parte, a fost invatat sa “vaneze”, sa se indrepte spre cucerirea altor zari… De aceea se orienteaza foarte bine in spatii largi, sunt mai agresivi, si construiesc cu placere strategii de cucerire. Asta nu inseamna ca o femeie nu are agresivitate, insa ea e invatata sa nu si-o arate la fel cum un barbat e sfatuit sa nu-si afiseze vulnerabilitatea…
Ca o mica mare diferenta in ceea ce priveste “jocurile”… Barbatii vor petrece nopti intregi de impuscat monstri doar ca sa ajunga la ultimul nivel… iar femeile dupa o vreme de impuscat monstri, isi vor da seama de inutilitatea actiunii si isi vor folosi timpul pentru altceva.

Livia

Advertisements
Comments
  1. Interesanta imaginea…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s