Lucrand in domeniul Software, trebuie sa marturisesc faptul ca zilnic inveti o gramada de chestiuni interesante si te lovesti de inca o gramada de dificultati. Ceea ce ma preocupa pe mine in momentul de fata este domnisorul Google. Acum facand abstractie de ceea ce lucrez eu la Job, as dori sa dezbat putin fenomenul Google, sau mai bine zis noul Trend “Google”, Google Software King.
Poate va amintiti de vestitul razboil al browselor, atunci cand Netscape era foarte vestit, eu sincer nu am lucrat pe el. Oricum acesta era foarte raspandit incat numele sau devenise echivalent cu termenul web-browser, ca si cum am spune adidas pentru orice pantof de sport.
Cand s-a prins si Microsoft de importanta web-ului… a urmat o batalie in care inovatia technologica s-a combinat in mare masura cu technici comerciale de tot felul, Microsoft profitand din plin de suprematia pe care o tinea in domeniulsistemelor de operare. Includerea browserului Internet Explorer (IE) tocmai in sistemul de operare Windows a fost lovitura care i-a adus victoria, dar si un lung proces pentru concurenta…
Demult se speculeaza, dar abia acum s-a intamplat ca Google Software King sa dea nastere primului browser propriu. La inceputul lui septembrie, Google a lansat propriul browser, pe nume Chrome. Nu stiu zau ce urmareste acest browser, poate sa-l detroneze pe IE… ar mai avea multa treaba cei de la Google… dar Google isi scoate oricum banii de pe publicitate etc. cat despre Mozilla, cred ca ar merita locul 1.
Google oricum era implicat in domeniu, prin finantarea fundatiei Mozilla pentru dezvoltarea Firefox si putea foarte usor sa mizeze pe acest produs. Dar nici macar nu a preluat motorul de randare Gecko de la Mozilla, ci a recurs la cel folosit de Safari (WebKit), probail si pentru ca acesta este folosit de Android.

Dupa parerea mea, domnul Google Software King a lansat acest Browser Chrome dintr-un un singur motiv… pentru ca isi poate permite. Sau poate sa fie tot tam tam-ul pentru JavaScript V8? Prin JavaScript V8, codul este practic rulat la viteza executabilelor binare, spre deosebire de abordarea curenta. Ceea ce este esential pentru aplicatii online ca si Gmail etc… Google spera probabil sa impuna un standard pentru celelalte browsere, astfel incat aplicatiile sale din web sa devina mai atractive. ( Sursa: PC Magazine)

It’s all about Business ­čÖé
Technologia este de neoprit, ma intreb ce fel de aplicatii software si alte cele se vor inventa peste 3-4 ani?! Oare cum va arata Google pe atunci, va mai fi el un Software King?!

O alta inventie noua in acest domeniu se numeste SoftXpand. SoftXpand se potriveste mai mult la firme mici, dar si pentru cele mari. Spre exemplu SoftXpand este foarte indragit de catre proprietarii de Hoteluri si Pensiuni, dar si de cei care detin firme cu multi angajati care lucreaza la calculator, Call Center, Internet Cafe etc.
Sa presupunem ca ai un Hotel si vrei sa le oferi tuturor clientilor calculator, internet… Aceasta ar fi si ea o investitie considerabila, insa nu mai este nevoie sa cumperi 8 Calculatoare, 8 licente Windows etc. Acum iti ajunge chiar si unul.
SoftXpand este o solutie software care transforma 1 PC in maxim 8 statii de lucru independente, prin simpla conectare a unor seturi standard formate din monitor, tastatura si mouse, la o singura unitate centrala.

SoftXpand lucreaza pe platforma Windows XP Pro, si functioneaza in exact acelasi mod ca un PC standard. Experienta utilizatorului este de asemenea aceeasi ca si un PC standard cu Platforma Windows XP Pro.
Cu Softexpand inbunatesti satisfactia clientilor totodata generand venituri in plus. Daca e sa ne gandim bine, clientii din ziua de azi vor solutii high tech!!!
In societatea digitala din zilele noastre, clientii SoftXpand au acces nelimitat la Internet si prin acesta, la informatie nelimitata.

Mai multe Informatii gasiti aici: SoftXpand Software

Livia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s