farmecul-femininFarmecul feminin… poate uimi! Fiecare femeie s-a intrebat cel putin odata daca are sau nu farmec… E destul de interesant sa auzi doua femei vorbind despre acest lucru. “Sa vezi ce farmec avea tipa… de nici nu-ti vine sa crezi[…]” Cealalta: “Serios??? Sa vezi ce farmec va avea dupa ce ne va cunoaste…” etc. Conversatie aprinsa… uneori nici nu merita sa asculti, dar se intampla des sa fii implicat/a intr-o astfel de discutie fara sa vrei…
Ce este defapt acest farmec? Apreciezi ceea ce face viata mai frumoasa?! Poti spune despre anumite persoane ca au farmec? De ce? Probabil acele persoane au capacitatea de a da vietii o nota mai festiva. Care ar fi diferenta intre farmecul feminin si farmecul masculin? Hmm, un barbat poate fi ‘fermecator’ pentru ca spune niste cuvinte bine alese, pentru ca este comunicativ si are inspiratie… nu?!
O femeie cu farmec poate deschide si ea portile catre alte orizonturi. Un fel distins de a vorbi, un ras cristalin, un mers elegant… asa poate incepe o poveste de iubire. Si cand toate aceste calitati se cristalizeaza (cum scria si Stendhal), datorita anilor de experienta, farmecul se poate transforma in vraja si magie.
Seductia implica ispita, influentare si atractie…
Daca e sa asociezi farmecul cu arta comunicarii, farmecul feminin sau farmecul masculin se poate transforma in carisma. Aceasta putere apartine fiintelor care au convingeri… dar si profesorului care ti-a dat sa citesti Platon.
O persoana carismatica nu este neaparat frumoasa, dar are un eu puternic, care poate gestiona bine eventuale conflicte interioare si o imagine clara asupra realitatii. E capabila sa conduca prin puterea exemplului personal. Practic Charisma, in forma ei cea mai inalta, da greutate cuvintelor, te face sa stralucesti, permite chiar sa le luminezi drumul celorlalti. Dar are si fata ei sumbra, reprezentata de cei care controleaza vietile celorlalti…

Livia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s