sarbatori-romanticeRomantism de Sarbatori, o idee geniala… made by Livia… sau inspirata din viata!? Prietenii stiu… de ce 🙂 Romantismul se resimte de Sarbatori… sau asa spun unii. Cert este faptul ca multe femei isi doresc Sarbatori romantice, respectiv un Craciun romantic, insa ce inteleg femeile oare prin romantism? Daca e sa ne gandim bine, Romantismul a fost de cand lumea o cerinta exclusiv feminina. Nu a pornit, si nici nu va porni vreaodata de la barbati… insa statutul si personalitatea femeii s-au schimbat radical. Un Craciun romantic, cum ar arata un Craciun romantic? Un Craciun la lumina lumanarilor… hm? Trecerea de la romantic la exotic; si de la exotic la erotic a facut ca perceptia asupra romantismului sa se schimbe radical. Se spune ca unele lucruri nu se schimba niciodata… hm atunci romantismul nu este unul dintre acestea. Nu cred ca a murit, dar schimbarile prin care romantismul a ajuns sa treaca, l-au facut sa fie din ce in ce mai greu de reperat.
Romantismul…hm, plimbari, soapte de dragoste, rasarituri, apusuri, cine romantice, buchete de trandafiri, cutii de ciocolata, petale de trandafir, Sarbatori romantice la lumina lumanarii… Romantismul poate fi gasit in fiecare dintre lucrurile acestea, si in multe altele de acest gen, in care multi dintre noi nu se mai recunosc demult. 😦 Imi spunea cineva… “Livia, romantism din acela mai apare doar in filme…” Azi, in aceasta lume cinica in care traim, chestiile enumerate mai sus se incadreaza mai degraba la sentimentalism demodat… de pe vremea bunicilor. Putem chiar sa afirmam faptul ca am ajuns sa nu mai toleram romantismul, iar obisuindu-ne fara romantism, nu mai stim ce atitudine sa luam cand suntem pusi in fata unor asemenea gesturi…
Romantismul a inceput sa ne spuna adio inca din prima jumatate a anilor ’30, cand a avut loc revolutia sexuala a femeii. Da! Iar femeia… Femeile… obraznice, sincere, cu fuste din ce in ce mai scurte au inceput sa-si dezvolte o noua latura a personalitatii lor. Aveau sex-appeal si nu se sfiau sa arate acest lucru. Au renuntat la conventii si la vesnica lupta dupa barbatul unic, cel cu care sa-si petreaca intreaga viata.
Femeile au renuntat oarecum la romantism, sau mai bine zis au gonit romantismul… Femeile nu mai puteau fi pacalite cu o cutie cu bomboane primite de Sarbatori … si cu un buchet de trandafiri, cel putin nu la fel de usor ca inainte.
Astfel a aparut materialismul feminin! Azi Sarbatorile sunt influentate de acest materialism feminin…
Barbatii s-au gasit intr-o mare incurcatura in acel moment. Daca pentru ei romantismul devenise un fel de instrument obligatoriu pentru a avea succes la femei, acum erau brusc nevoiti sa isi schimbe tacticile. Femeile devenisera mult mai misterioase si nu mai tineau atat de mult la gusturile romantice (chiar si de Sarbatori), dar vroiau altceva in loc. “Diamonds are forever…” Acest cantec descrie realitatea unui romantism cu puternice accente materialiste.
Cu timpul, femeile au inceput apoi sa simta ca au mers prea departe si au ajuns sa fie vazute ca obiecte ale placerii, asa ca s-au indreptat spre ceea ce azi numim feminism. Femeile au inceput sa se imbrace mai sobru si s-au concentrat doar pe propria dezvoltare emotionala si sociala. Au pus mai mult accent pe propria placere sexuala, ducand la un fel de criza a cuplului heterosexual traditional. Acum trebuia sa le stimulezi din punct de vedere intelectual, iar romantismul era cam de prisos, chiar si de Sarbatori. Nu a disparut cu totul, insa a degenerat intr-unul puternic intelectualizat. In prezent femeile sunt foarte pretentioase si greu de satisfacut… Cred ca toata lumea va fi de acord cu acest lucru :).
Barbatii pot incerca atat dovezi romantice traditionale, cat si nebunii originale care sa le uimeasca. In aceasta societate profund erotizata, romantismul a devenit un fel de moft, o alegere optionala. Uneori aceasta se transforma intr-o unealta numai buna de folosit in cadrul jocurilor de putere dintre sexe. Femeile prefera mai degraba tipii haiosi, care au intotdeauna pregatita o gluma buna si reusesc sa le faca sa rada. Cei care le scriu poezii sau le vin cu serenade… sunt priviti aiurea… Dovezile romantice sunt mai degraba pastrate pentru zile de nastere, sarbatori si alte evenimente, sau poate nici atunci. Romantism? Unde ai ramas…? Totul se misca mult prea repede. Totul se schimba cu o viteza impresionanta. Ceea ce ieri era senzualitate, maine va fi pornografie. Ceea ce ieri a fost frumos, azi e artificial… nicio urma de romantism…
Rolurile s-au cam inversat, femeia a preluat controlul cu un costum barbatesc si o atitudine sexy, iar barbatii s-au efeminat oarecum. Romantismul a trebuit sa se adapteze acestor schimbari. Traim intr-o epoca a vitezei, totul e tehnologizat, asa ca romantismul s-a pus la un pui de somn…adanc.
Ce mai poate fi azi romantic? Hmm, romanitc ar fi o nunta in balon… sau alte chestii atipice… nu sarbatori langa un brad frumos de Craciun la lumina lumanarii… ar spune unii. Romantic e sa tii seama de ceea ce-i place celuilalt, sa-i areti ca iti pasa de ceea ce se intampla. Intimitatea are multe forme… iar gradul suprem de apropiere poate fi atins prin diferite modalitati. Totul tine de cat de bine iti cunosti partenerul si cat de atent esti atunci cand vine vorba de aflarea dorintelor secrete ale acestuia. Sarbatorile romantice nu ar trebui sa dispara din viata noastra, un Craciun romantic poate fi resimtit si apreciat de catre oricine… 🙂
Deep inside we still remain a little romantic… and we do need this feeling, we just have to accept this…

Livia

Advertisements
Comments
  1. balaceank says:

    Romantismul a aparut cand oamenii au inceput sa inteleaga ca nu sa se inmulteasca e scopul suprem al relatiilor intre fiinte de sex diferit.Este o exagerare ideea ca romantismul e o creatie feminina de care ele profita cum vor si revolutioneaza aceasta idee dupa bunul plac.
    Romantismul sta in mine,un tip caruia ii este lene sa se bierbareasca si nu arata a prototipul romanticului,sta in tine,sta in noi,sta in cuplu,sta in muzica,arta.Romantismul este o stare pe care fiecare cuplu o modeleaza.Eu personal simt nevoia sa fiu tinut in brate si cand sunt prins deep intr-o relatie scriu cate o poezie pe zi,macar.Pentru ca de la asta cred ca a pornit,de la poezie,de la cuvinte frumoase,de la tinutul de mana in locul inmutirii brutale si de aici a fost modelat de fiecare cuplu.
    Romantism e cand EL iti spune ca esti frumoasa,cand EA imi spune ca sunt tot ceea ce ea isi doreste,cand EI se plimba in parc si nimeni nu mai este in jurul lor,romantismul e un buchet de flori,e un gand curat,e linistea.

  2. mario2200bv says:

    Romantismul,ma scuzi,dar este o stare pe care barbatul o afiseaza penrtru femeie,deci da,romantismul apartine femeii. Asa a fost si va fi. Romantismul e un curent artistic. Ce vrei s mai sti? Ca e o floare,o plimbare in parc? Inseamna ca nu te-ai documentat prea mult,baiete. asa ca pune mana pe carte. personal,esti varza daca gandesti la fel cu ce ai scris mai sus. traiasca femeile,si romantismul,ca sentiment,sau ca mod de exprimare!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s