smoke_of_my_heartRelatii posibile… Multi cauta o relatie perfecta, durabila fara a sti ce anume doresc, fara a sti defapt cine sunt ei… O relatie adevarata, poate fi vazuta ca un dans al intimitatii, valoarea unui final vs. finalul in sine insusi, in care ambii parteneri se implica pentru a mentine relatia sau pentru a renunta…, care duce evetual la o satisfactie a sinelui, o bucurie interioara, o clara exprimare a curajului in ceea ce priveste fredonarea cantecului propriu… O relatie ar trebui privita ca un drum lung… iar datorita acestui drum, ajungi sa te descoperi pe tine insuti, insa drumul va fi plin de intamplari ciudate, necunoscute care des iti vor provoca o anumita frica. Atunci cand o relatie merge bine sau foarte bine, ea va caracteriza persoanele care fac parte din acea relatie. Exista fel si fel de relatii, dar trei dintre ele sunt evidente si importante, care reprezinta, dupa cum am spus deja, o rezolvare a unui ‘test de personalitate’ a celor implicati.

Cele trei tipuri de relatii:

1. Drumul printre emotii
Partenerii sunt destul de dependenti unul fata de celalalt, amandurora li se face frica de aceleasi obstacole… astfel pasiunea nu se va lasa foarte resimtita. Acestia nu vor risca aproape nimic, si totodata in relatia lor nu va avea loc nicio crestere… pe diferite planuri. Ei vor avea tendinta sa se vada drept victime, iar in mod normal acestia vor deveni spectatori in aceasta viata.

2. Iubirea ocrotita
Aici egoul este prezent, acesta mentine controlul… iar ambii parteneri avand acelasi caractersitici, cum ar fi: frica de iubire, frica de intimitate, respingere, abandonare, singuratate. Acestea tind sa fie relatii foarte intense, dar nu vor dura foarte mult… Partenerii vor incerca sa-si umple sufletele cu emotii intense, cand defapt ei isi vor neglija propriile necesitati si trairi. Acestia in esenta lor, isi vor construi eventual un cocoon in care vor trai fericiti, acceptand controlul… care va fi prezent in fiecare partener.

3. Suflete pereche (sau iubirea perfecta)
Sufletul pereche isi va face aparitia atunci cand vom fii pregatiti sa descoperim si sa completam partea noastra in insusi planul iubirii.
Astfel de relatii sunt indreptate spre cea mai adanca parte din noi, de catre emotii intense, care ne vor pregati sufleteste pentru trecerea noastra de la un ego constient catre un spirit constient.
Aceasta reprezinta cea mai intensa relatie, atunci cand ambii parteneri vor ajunge la un grad mai inalt in ceea ce priveste posesia unuia fata de celalalt, tocmai prin pasiunea lor. Acestia nu se vor controla unul pe celalalt prin ajutorul egoului, ci eventual la un nivel spiritual, ghidat de intuitie si incredere. Aceasta relatie implica si sacrificii personale care se vor desfasura de la sine; partenerii isi vor invinge frica pe care o cunosteau pana atunci pentru a ajunge in acel loc unde amandoi vor putea iubi in mod constient si neconditionat.
Ei sunt constienti si sunt in stare de decizii importante, holding on, letting go… totodata o dependenta emotionala va fii adesea prezenta. Bucuria, fericirea interioara isi fac aparitia automat in astfel de relatii, deoarece nu exista bucurie mai mare decat atunci cand parcurgem si invingem frica si obstacolele si descoperim propria noastra fiinta. Trairile acestea sunt mult prea puternice pentru un spirit care nu este perfect pregatit; multi care experimenteaza o astfel de flacara, vor incerca automat sa se acopere, fara a realiza faptul ca ei se feresc practic tocmai de ceea ce este mai intens in interiorul lor propriu. Te afli acum in raul care curge spre viata… Odata ce ai fost de acord sa arzi de bunavoie in acea flacara puternica, nu vei accepta si nu te vei putea multumi cu nimic mai putin… Atunci vei realiza faptul ca tu insuti esti focul desprins din flacara.

Livia

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s